fbpx
Varsling af ferie

Varsling af sommerferie – få ridset reglerne op her

Udgivet af: 

STEPTO-redaktør

STEPTO-redaktør

Nu er det blevet forår, og det føles som lang tid til sommer, men hvis man vil bestemme, hvornår hovedferie (sommerferien) skal afholdes, er det nu, den skal varsles. 

Medarbejdere har ifølge ferieloven ret til 3 ugers sammenhængende sommerferie (2 ugers sammenhængende dage for medarbejdere beskæftiget med planteavl) i perioden fra 1. maj til 30. september. Det skal varsles 3 måneder før, ferien begynder. De øvrige 2 ugers ferie kan på samme måde varsles afholdt – her er fristen kun 1 måned. 

Langt de fleste ansatte forventer en vis indflydelse på, hvornår deres ferie skal afholdes. Det vil også i langt de fleste situationer kunne løses i mindelighed. 

Men det er vigtigt at huske, at ledelsesretten indeholder muligheden for at styre ferieafholdelsen – blot man husker at overholde varslingsreglerne. Hvis der er spørgsmål omkring ferieafholdelse, er du velkomne til at kontakte STEPTOs løngruppe:

 

Carina Nygaard Simonsen

Carina Nygaard Simonsen

Revisorassistent

Anne Immersen

Anne Immersen

Revisorassistent

Sandra Larsen

Sandra Larsen

Revisorassistent

Margrethe Brandt

Margrethe Brandt

Direktør

Del denne nyhed i dit netværk

Nyheder direkte i din indbakke?

Vi holder dig opdateret om nyt inden for virksomhedsdrift og -økonomi.

Skriv dig op til vores nyhedsbrev og modtag en email, så snart vi har nyt. 

Du kan til enhver tid afmelde dig igen med et enkelt klik. 

Vi holder dig opdateret med relevant nyt for virksomhedsejere

Skriv dig op til STEPTOs nyhedsbrev og modtag nyheder og produktinformationer fra vores økonomiske eksperter. Du kan til enhver tid afmelde dig igen med et enkelt klik.