fbpx

Lønadministration
og HR

“Frigiv tid til kerneopgaven i din virksomhed eller bedrift. Med vores lønadministration og HR hjælper vi dig med alle HR-relaterede opgaver, så du kan fokusere på det, 
du brænder for og er god til”.

– Lis Nørgaard, løn- og HR-konsulent

Brug for hjælp?

Frigiv tid i hverdagen med Steptos lønadministration og HR

Som landmand eller virksomhedsejer har du sikkert rigeligt at se til med den daglige drift og udviklingen af din virksomhed. Derfor kan du frigøre værdifuld tid og ressourcer til kerneopgaven i din virksomhed med vores lønservice og HR-ydelser.

Inden for HR kan opgaver som lønadministration, ansættelse, overenskomster mv. hurtigt komme til at optage så meget af din tid, at det går ud over kerneopgaven i din virksomhed.

Især opgaven med lønadministration kan være en tidsrøver, og vi ved alle, at løn er noget af det mest sårbare for medarbejderne. Er lønnen fejlbehæftet eller forsinket, kan det hurtigt føre til utilfredshed i medarbejderstaben, og derfor kan det være en god investering at få ekstern hjælp til denne del af administrationen. Med lønoutsourcing får du ro om hele lønområdet i din virksomhed og potentielt endda gladere og mere loyale medarbejdere. 

Undgå fejl, bøvl og besvær, og spar tid og penge med en
ekstern HR-manager

Hvad er HR, og hvorfor skal du prioritere HR-opgaverne i din virksomhed?

HR står for human ressources eller på dansk menneskelige ressourcer. Opgaverne i en HR-afdeling dækker således alt, der vedrører dét at have ansatte i sin virksomhed. Selvom HR-opgaverne sjældent direkte vedrører kerneydelsen i en virksomhed, kan de være af stor betydning. 

Det er blandt andet en HR-opgave at rekruttere, ansætte og kompetenceudvikle medarbejdere. På den måde har HR-området stor betydning for at sikre kompetencerne og kvaliteten af arbejdet i driften af din virksomhed.  

Der er imidlertid en omfattende lovgivning forbundet med at have ansatte. Og er der ikke styr på tingene, kan det i værste fald få uoverstigelige konsekvenser for virksomheden i form af: 

  • bøder, erstatningssager og retssager;
  • påbud og forbud;
  • samarbejdsvanskeligheder internt og eksternt;
  • dårligt omdømme og rekrutteringsproblemer;
  • utilfredshed og medarbejderflugt;
  • og meget mere.  


Så hvad kan du bruge en ekstern HR-konsulent til?

Som din eksterne HR-partner kan vi hjælpe dig med en bred vifte af opgaver. Vi kan blandt andet assistere dig med alt der vedrører løn, ansættelser, overenskomster, sygdom, arbejdsskader og meget mere. 

Kontakt Stepto nu

Læs om vores forskellige HR-løsninger herunder:

Løn og lønkørsel

Løn og lønkørsel kræver både viden om og kompetencer til selve lønkørslen. Men en forudsætning for at kunne levere korrekt løn er også, at du har kendskab til en relativt stor del af det ansættelsesretslige område, herunder SKAT, ferie, evt. overenskomster med mere. 

Læs om mulighederne for at udlicitere dine opgaver med løn og lønkørsel

Eller kontakt os med det samme telefon 9636 5211.

Overenskomst - håndtering af overenskomster

Har du overenskomstansatte medarbejdere kan det være en stor opgave at holde styr på de mange forhold, der kan være indeholdt i en overenskomst. Og det kan være vanskeligt som arbejdsgiver at navigere i, hvordan man skal håndtere overenskomster.

Læs mere om mulighederne for assistance til overenskomster og håndtering af overenskomster eller kontakt os med det samme på telefon 9636 5211.

Digital signatur og NemID

Alle de informationer, der skal udveksles mellem din virksomhed og det offentlige, håndteres via din NemID og digitale signatur. Vi kan bl.a. hjælpe med oprettelse, brug og gendannelse af digital signatur til din virksomhed.

Læs mere om mulighederne for assistance til digital signatur og NemID eller kontakt os med det samme på 9636 5211. 

Arbejdsskader – håndtering og indberetning af arbejdsskader

Håndtering af arbejdsskader på din arbejdsplads kræver viden om, hvordan man indberetter, og hvad der nøjagtigt skal indberettes.

Kontakt os i dag på telefon 9636 5211 og forhør dig om mulighederne for hjælp til håndtering og indberetning af arbejdsskader.

Ansættelseskontrakter

Uanset om dine medarbejdere er ansat på overenskomst eller ej, skal der, inden for 4 uger, foreligge ansættelseskontrakter , som sætter rammerne for ansættelserne. Det er vigtigt både for dig og dine ansatte, at ansættelseskontrakterne er korrekt og hensigtsmæssigt sammensat.

Kontakt os i dag på telefon 9636 5211 og forhør dig om, hvordan vi kan hjælpe dig med ansættelseskontrakter.

§56-aftaler - refusion fra 1. sygedag

Ved kronisk eller tilbagevendende sygdom blandt din ansatte er både du og din ansatte bedre stillet med en §56-aftale. §56-aftalen gør det trygt for din ansatte at afholde den nødvendige sygeperiode. Og økonomisk rammer sygefraværet dig som arbejdsgiver mindre hårdt, hvis der er indgået en §56-aftale. Med en §56-aftale får du refusion fra dag 1 af sygeperioden, dvs. ingen arbejdsgiverbetalt sygeperiode. 

Kontakt os i dag på telefon 9636 5211 og forhør dig om mulighederne for hjælp til at oprette og administrere §56-aftaler.

Sygedagpenge og refusion

Bliver du eller dine medarbejdere syge, kan der være mulighed for at få en del af lønudgifterne under sygdomsforløbet refunderet af staten. Vi hjælper dig med at søge refusion, ligesom vi kan assistere med alt det omkringliggende; sygdomsanmeldelse, raskmelding osv.

Kontakt os i dag på telefon 9636 5211 og forhør dig om, hvordan vi kan assistere med opgaverne inden for sygedagpenge og refusion.

Barsel og barselsrefusion

Både moderen og faderen har ret til at afholde barsel. Skal én af dine medarbejdere på barsel, er det vigtigt, at der er styr på barselsreglerne, ligesom du skal have styr på, hvordan du kan søge refusion for en del af din medarbejders løn under barsel.

Kontakt os i dag på telefon 9636 5211 og forhør dig om mulighederne for hjælp til alt, der vedrører barsel og barselsrefusion.

Forskudsregistreringer

Som chef vil du sandsynligvis gerne hjælpe dine ansatte med at sikre, at deres forskudsregistreringer er korrekt udfyldt, så de hverken betaler for lidt eller for meget i SKAT. Du vil desuden have brug for at kunne trække medarbejdernes skattekort samt ansøge om cpr-nummer samt skattekort til eventuelle udenlandske medarbejdere.

Kontakt os i dag på telefon 9636 5211 og forhør dig om, hvordan vi kan hjælpe dig og dine medarbejdere med forskudsregistreringen samt skattekort og cpr-nummer. 

Elevkontrakter

Ligesom med medarbejdere er der et stort regelsæt for det at have elever i sin virksomhed, herunder hvordan elevkontrakter sammensættes korrekt. Alle elever skal følge overenskomsten på området.  

Kontakt os i dag på telefon 9636 5211 og forhør dig om, hvordan vi hjælper dig med at sikre, at dine elevkontrakter er korrekt og hensigtsmæssigt sammensat.  

Lønrefusion ved efteruddannelse

Skal dine medarbejdere på efteruddannelse, har du mulighed
for at få en del af dine lønomkostninger under uddannelsen refunderet. Vi
hjælper dig med at søge refusion. Vi kan også hjælpe med tilmelding til
relevant efteruddannelse til dine medarbejdere. 

Kontakt os i dag på telefon 9636 5211 og forhør dig om, hvordan vi kan hjælpe dig med at søge lønrefusion ved efteruddannelse. 

Sygesamtaler

Ved (længerevarende) sygdom hos en medarbejder, skal der tages sygesamtaler inden 4 uger. Sygesamtaler kan handle om mange ting, men det er blandt andet her, du og medarbejderen kan få lagt en fælles plan for, hvordan og hvornår medarbejderen bedst kommer tilbage på jobbet.

Sygesamtaler kan være vanskelige, og det kan derfor være en rigtig god investering at have en professionel tredjepart til at forestå eller bistå ved samtalerne.

Kontakt os i dag på telefon 9636 5211 og forhør dig om, hvordan vi kan hjælpe både din virksomhed og din medarbejder gennem sygesamtaler

Spørgsmål?

Picture of Lis Nørgaard

Lis Nørgaard

HR- og lønkonsulent

Kontakt
Picture of Lis Nørgaard

Lis Nørgaard

HR- og lønkonsulent