fbpx
Sidste frist for frivillig skattebetaling 1. februar 2023

Sidste frist for frivillig skattebetaling 1. februar 2023

Udgivet af: 

Benny Møller Jensen
Benny Møller Jensen
Økonomikonsulent

Selskaber betaler ordinær aconto-skat i marts og november.

Derudover har selskaber mulighed for at indbetale skat på en 3. og sidste aconto-rate senest den 1. februar året efter indkomståret.

Som selskab bør I være opmærksomme på, at en 3. frivillig indbetaling reduceres med et rentefradrag på 0,90% af det indbetalte beløb.

Hvis der ikke indbetales på 3. aconto rate vil selskabet blive opkrævet restskatten den 20. november med et rentetillæg på 4,40%.

Hvis selskabet har positiv likviditet, eller en lånerente på driftskreditten på under 5,60%, bør I udnytte muligheden for at indbetale skat inden 1. februar 2023.

Har I derimod en driftskredit med en lånerente på over 5,60%, kan I med fordel afvente den endelige opgørelse i oktober måned.

Bemærk
For at Skattestyrelsen kan se, at en indbetaling til selskabets skattekonto skal gå til dækning af aconto-skat, er det vigtigt, at selskabet forinden har foretaget en indberetning til Skattestyrelsen via TastSelv Erhverv om den kommende frivillige aconto-skat. I modsat fald vil den frivillige indbetaling blive tilbagebetalt.

Har du spørgsmål til ovenstående, er du naturligvis velkommen til at kontakte os.  

Del denne nyhed i dit netværk
Nyheder direkte i din indbakke?

Vi holder dig opdateret om nyt inden for virksomhedsdrift og -økonomi.

Skriv dig op til vores nyhedsbrev og modtag en email, så snart vi har nyt. 

Du kan til enhver tid afmelde dig igen med et enkelt klik. 

Vi holder dig opdateret med relevant nyt for virksomhedsejere

Skriv dig op til STEPTOs nyhedsbrev og modtag nyheder og produktinformationer fra vores økonomiske eksperter. Du kan til enhver tid afmelde dig igen med et enkelt klik.