fbpx

NB: I ugerne 28-31 holder kontoret åbent mandag-fredag kl. 9-14. Vi ønsker dig en god sommer. 

grøn skattereform

Grøn skattereform – det betyder den for dig

Udgivet af: 

Picture of Karin Kristiansen
Karin Kristiansen
Økonomikonsulent

Der er indgået aftale om en grøn skattereform, som blandt andet indebærer 1) forhøjelse af grænsen for straksafskrivning på driftsmidler og 2) forhøjede afskrivninger. Det endelige lovforslag er endnu ikke fremsat.

 

 

Højere beløbsgrænse for straksafskrivning på driftsmidler

Efter de nuværende regler kan du straksafskrive udgiften til anskaffelse af driftsmidler, hvis anskaffelsessummen ikke overstiger kr. 14.100.

Med den nye skattereform står beløbsgrænsen til at blive hævet til kr. 30.000. Det gælder for driftsmidler, der er anskaffet den 23. november 2020 eller senere.

 

Forhøjede afskrivninger
(midlertidigt investeringsvindue)

I perioden 23/11 2020 – 31/12 2022 åbnes et midlertidigt investeringsvindue, der indebærer, at afskrivningsgrundlaget driftsmidler (maskiner, inventar mm.) hæves med 16%. Du kan altså i perioden afskrive skattemæssigt på grundlag af 116% af anskaffelsessummen.

Da dette investeringsvindue er midlertidigt, vil du skulle føre en særskilt afskrivningssaldo for de berørte driftsmidler.

De forhøjede afskrivninger skal understøtte den grønne omstilling, og derfor er driftsmidler, der drives med fossile brændstoffer (eks. traktorer), ikke omfattet af reglen.

 

Har du spørgsmål til ovenstående, er du naturligvis altid velkommen til at kontakte os.

Del denne nyhed i dit netværk
Nyheder direkte i din indbakke?

Vi holder dig opdateret om nyt inden for virksomhedsdrift og -økonomi.

Skriv dig op til vores nyhedsbrev og modtag en email, så snart vi har nyt. 

Du kan til enhver tid afmelde dig igen med et enkelt klik. 

Vi holder dig opdateret med relevant nyt for virksomhedsejere

Skriv dig op til STEPTOs nyhedsbrev og modtag nyheder og produktinformationer fra vores økonomiske eksperter. Du kan til enhver tid afmelde dig igen med et enkelt klik.