fbpx
aconto-skat - frister og frivillig indbetaling

Er du opmærksom på fristerne for at indbetale aconto-skat? 

Udgivet af: 

Anders Fabrin Karkov
Anders Fabrin Karkov
Økonomikonsulent

Få et overblik over frister for indbetaling af aconto-skat her. 

Indhold i dette indlæg

Aconto-skat

Selskaber betaler som udgangspunkt ordinær aconto-skat. Dette beløb svarer til halvdelen af gennemsnittet af selskabets faktiske skat for indkomstårene 2019, 2020 og 2021. Betalingen fordeles på to rater, i marts og november.

Frivillig aconto-skat i november

Hvis dit selskab forventer et overskud i 2023, som overstiger det overskud, den ordinære aconto-skat kan dække, har du mulighed for at indbetale frivillig aconto-skat den 20. november 2023.

Denne indbetaling har et mindre rentetillæg sammenlignet med, hvis du venter på årsopgørelsen fra Skattestyrelsen.

For indkomståret 2022 var rentetillægget 0,1%, ved denne indbetaling. Det forventes, at rentetillægget for indkomståret 2023 igen vil være mindst 0,1%*.

Tredje frivillig indbetaling

Hvis dit selskab har et overskud i 2023, der overstiger det beløb, som blev vurderet ved den frivillige aconto-skat den 20. november 2023, har du en sidste chance for at indbetale aconto-skat. Du har mulighed for at foretage en såkaldt tredje frivillig indbetaling den 1. februar 2024.

Denne indbetaling har ligeledes et mindre rentetillæg end det, der pålægges ved årsopgørelsen fra Skattestyrelsen.

For indkomståret 2022 var rentetillægget 0,9% for denne indbetaling, og det forventes, at rentetillægget for indkomståret 2023 igen vil udgøre mindst 0,9%*.

Den resterende restskat vil blive pålagt et højere tillæg, som for indkomståret 2022 var 4,4%. For indkomståret 2023 forventes restskattetillægget at udgøre mindst 4,4%*. Bemærk, at der ikke er fradrag for rentetillæg til selskabsskat.

Vurdering af likviditet og lånerente

Hvis selskabet har en lånerente som er mindre end 5,0 %* p.a., kan det bedst betale sig at indbetale frivillig aconto-skat den 20/11 2023, eller at indbetale den 1/2 2024, hvis lånerenten ikke overstiger 5,6 %* p.a.

Hvis selskabets lånerente før skat overstiger 5,6 %* p.a., er det mest fordelagtigt helt at undlade at betale frivillig aconto-skat og i stedet betale restskat den 20/11 2024.

Konklusionen er således, at det for langt de fleste selskaber vil være mest optimalt at lave en frivillig indbetaling 20/11 2023

*Godtgørelsesprocenten, restskatteprocenten og procenttillægget for indkomståret offentliggøres af Skattestyrelsen senest den 15. december 2023.

Har du spørgsmål til aconto-skat?

Har du spørgsmål til ovenstående, er du naturligvis velkommen til at kontakte os i STEPTO.

Gå til medarbejderoversigten

Del denne nyhed i dit netværk
Nyheder direkte i din indbakke?

Vi holder dig opdateret om nyt inden for virksomhedsdrift og -økonomi.

Skriv dig op til vores nyhedsbrev og modtag en email, så snart vi har nyt. 

Du kan til enhver tid afmelde dig igen med et enkelt klik. 

Vi holder dig opdateret med relevant nyt for virksomhedsejere

Skriv dig op til STEPTOs nyhedsbrev og modtag nyheder og produktinformationer fra vores økonomiske eksperter. Du kan til enhver tid afmelde dig igen med et enkelt klik.