fbpx
løn udlændinge

Nye regler for aflønning af udlændinge – læs de nye regler og undgå bøder

Udgivet af: 

STEPTO-redaktør
STEPTO-redaktør

Har du ikke-EU-borgere ansat, skal du være opmærksom på de nye regler for aflønning. Aflønning af udlændinge med opholdstilladelse skal ske udelukkende i likvide midler.

For udlændinge med opholdstilladelse skal ansættelsen ske på ”sædvanlige løn- og ansættelsesvilkår”. Af lovforslag L92  (ændring af udlændingeloven), som er vedtaget, fremgår det, at udbetaling af løn skal ske til en dansk bankkonto, og at vurderingen af om der er tale om ansættelse på “sædvanlige løn- og ansættelsesvilkår” sker på baggrund af den reelle lønudbetaling.

Helt konkret indebærer det, at du ikke må trække betaling for goder som f.eks. kost og logi efter der er trukket SKAT af medarbejderens løn. Fremadrettet vil Styrelsen for International Rekruttering og Integration (”SIRI”) ligeledes ikke give opholdstilladelse i sager, hvor det er anført i ansættelseskontrakten, at der trækkes husleje mv. efter SKAT.  

Hele den kontante løn skal altså udbetales til medarbejderens bankkonto, og efterfølgende kan arbejdsgiver så opkræve husleje, kostpenge, værdien af fri bil, fri telefoni, internet, abonnementer og andre ydelser som tilbydes af arbejdsgiveren.

Allerede godkendte opholdstilladelser skal ikke laves om. De nye regler gælder kun nye kontrakter indgået efter den 1/1 2021. Forlængelser skal ligeledes ikke ændres, da de behandles på samme vilkår, som den første ansøgning blev indgivet på. 

Bødeniveauet for overtrædelse er 10.000 kr. pr. påbegyndt måned. Skærpende omstændigheder kan medføre højere bøde.

Reglerne omfatter opholdstilladelser efter udlændingeloven, herunder bl.a. fodermestre, praktikanter og personer under beløbsordningen.

Har du spørgsmål til ovenstående, er du naturligvis velkommen til at ringe eller skrive til din faste kontakt i Stepto eller blot ringe ind på hovednummeret Nye regler for aflønning af udlændinge - læs de nye regler og undgå bøder9636 5200.

Del denne nyhed i dit netværk
Nyheder direkte i din indbakke?

Vi holder dig opdateret om nyt inden for virksomhedsdrift og -økonomi.

Skriv dig op til vores nyhedsbrev og modtag en email, så snart vi har nyt. 

Du kan til enhver tid afmelde dig igen med et enkelt klik. 

Vi holder dig opdateret med relevant nyt for virksomhedsejere

Skriv dig op til STEPTOs nyhedsbrev og modtag nyheder og produktinformationer fra vores økonomiske eksperter. Du kan til enhver tid afmelde dig igen med et enkelt klik.